RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla varsler pensjonskamp

Sist oppdatert:
LO-leder Gerd-Liv Valla varsler hard kamp mot regjeringen om fremtidens tidligpensjonsordning.

Statsminister Jens Stoltenberg har midlertidig fredet avtalefestet pensjon (afp), mens hans brev til partene og LO-lederen i innspurten av lønnsoppgjøret er samtidig blitt tolket som at afp er enda et skritt nærmere døden.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Stoltenberg er i sin fulle rett til å ha sine forutsetninger, men vi har våre. Vi godtar ikke dårligere pensjonsordninger for våre medlemmer, sier Valla til Dagens Næringsliv.

Valla ønsker at to skattefordeler i afp-ordningen ikke skal forsvinne ved nyttår slik planen er, noe hun ga klar beskjed om i et brev til Stoltenberg i slutten av mars.

Statsministeren svarer med å videreføre fordelene til 1. januar 2010. Videre skriver Stoltenberg at regjeringen senere i år vil fremme forslag om innføring av en fleksibel pensjonsordning fra 62 år i Folketrygden som skal stimulere folk til å stå lenger i jobb.

- Dette er Stoltenbergs forutsetninger. Jeg kommer ikke til å skrive et svar til ham der jeg slutter meg til dem. Vi skal ha en tidligpensjonsordning for våre medlemmer som er like bra som afp, sier Valla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere