*Nettavisen* Nyheter.

Valla vil ha Giske som Ap-partisekretær

Stortingsrepresentant Trond Giske i arbeid på Stortinget høsten 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener Trond Giske vil passe godt som partisekretær i Arbeiderpartiet. Han er grunnleggende radikal og flink, mener Valla.

26.03.14 03:42

Valla ledet i sin tid valgkomiteen som i 2002 utpekte Jens Stoltenberg til partileder i Ap. Nå mener Valla det er på tide å la venstresiden i Ap styre partiet videre.

– Trond Giske er i sin grunnholdning radikal, og han har gjort en imponerende jobb i Aps valgkamper i Trøndelag. Han vil gjøre en fremragende jobb med å lede partiorganisasjonen, sier Valla til Klassekampen, ifølge NTB.

– Flink

– Trond er flink til å snakke, til å tenke og å skrive. Han får med seg folk, en egenskap som er helt nødvendig når du skal lede partiorganisasjonen, sier hun videre.

Valla mener han vil passe utmerket som partisekretær, en posisjon som innebærer styring av partiorganisasjonen og med hovedansvar for partiets valgkamper.

I dag er dette en rolle som Raymond Johansen har. Valla mener partisekretærstillingen kan bli ledig hvis Johansen fremmes som Oslos frontkandidat til valget.

Støre

Valla mener Giske like gjerne kan egne seg som nestleder i Ap, men hun trekker også fram Hadia Tajik og Anniken Huitfeldt som gode nestlederkandidater.

I rollen som partileder er det Jonas Gahr Støre som er Vallas førstevalg. Hun mener det er helt opplagt at han overtar som leder etter Stoltenberg.

Valla, som måtte gå av som LO-leder etter anklager om mobbing, skryter av Stoltenbergs lederskap. Han egner seg godt til en jobb som NATO-generalsekretær, mener hun.

– Han blir bra som NATO-sjef. Hans største bragd er å holde sammen den rødgrønne regjeringskoalisjonen i åtte år. Han er en god administrator og god på forholdet til Russland. Dessuten er han flink på kompromisser, en egenskap som vil være viktig i NATO-sammenheng, sier Valla til Klassekampen. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag