RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)

Vanvittig sang for Siv

Sist oppdatert:
ÅLESUND (TV 2 Nettavisen): Med to syngende byråkrater i ryggen radbrekket Siv Jensen i dag «handlingsregelen» på Frps landsmøte. Hør Frps sang om handlingsregelen.

Jensen vil rydde handlingsregelen av veien for å kunne bruke milliarder av kroner på dyre valgløfter.

For å demonstrere hvor meningsløs Jensen mener handlingsregelen er, leide hun inn humoristene og byråkratene Johannes Haug og Steinar Helgen til å synge hele handlingsregelen for delegatene på Frps landsmøte lørdag.

Se video og hør sangen her.

Regelen begrenser bruken av oljepenger, og angir at Norge over tid skal bruke fire prosent av avkastningen av midlene i oljefondet.

Ansvarlig
Jensen er opprørt over at de andre partiene beskylder Frp for å strø rundt seg med oljepenger på en uansvarlig måte, og setter hus, hjem og jobb i fare.

- Finansminister Per-Kristian Foss har brukt 90 milliarder kroner mer enn det handlingsregelen skulle tilsi - men det er ansvarlig. Det er det regjeringen bestemmer som er ansvarlig, fnyste Jensen.

Hun mistenker at handlingsregelen ble laget ut fra "en vedvarende frykt i det norske politiske miljøet for at FrP skal bli ende sterkere».

- Vi vil løse de problemene som er i det norske samfunnet ved å bruke noe, ikke alt, av det overskuddet nasjonen har. Vi vil at Norge skal være verdensmester i utdanning, i forskning og utvikling, i skatte- og avgiftsnivå. Norge skal bli en vinnernasjon, det har vi råd til, sier Siv Jensen.

Skatteløfter og skolemat
Jensen har allerede krevd 20 milliarder kroner ekstra i oljepenger til riving av bomstasjoner, sletting av gjelden til helseforetakene og innkjøp av ny transportfly.

På Frps landsmøte trillet flere milliarder ut. Jensen vil blant annet at alle offentlige gebyrer, som tinglysning, bare skal dekke utgiftene til å innkreve dem. Hun lover lavere skatt, og oppfordret landsmøtet til å stemme for gratis mat til barn i grunnskolen.

- Det er klokt å innføre en matordning. Det har vi råd til, mener Jensen.

Men på dette punktet risikerer Jensen å lide nederlag når saken kommer opp senere under Frps landsmøte. Et flertall av programkomiteens medlemmer har avvist dette, men Jensen gir ikke opp uten kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere