RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Varsler kamp om Barentshavet

Sist oppdatert:
Kampen om Barentshavet er ikke over, varsler SV-leder Kristin Halvorsen. Det gjør at SV kan leve med den ferske regjeringserklæringen.

De tre regjeringspartiene er altså ikke enige om alt selv om de har kommet frem til en felles regjeringserklæring på 73 sider. Likevel stemte sentralstyret i SV i dag for regjeringserklæringen, som legges frem klokken 16.

- Dette er veldig deilig, strålte SV-leder Kristin Halvorsen, for anledningen i knallrødt, da hun kom opp fra kjelleren på Scandic Edderkoppen Hotell i Oslo, der landsstyret hadde hatt sitt møte.

- Landsstyret var selvfølgelig kritisk på Barentshavet. Kampen om hvilke områder som det skal bores i, kommer i den nye regjeringen. Da må vi bare stå på, sier Halvorsen.

- Er dette spørsmålet så vanskelig at regjeringen kan sprekke?

- Nei, vi skal ikke sprekke. Jeg regner med bred enighet om at de mest sårbare områdene skal vernes, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Miljøbevegelsen
Den kommende regjeringen er blitt enige om å utsette det betente temaet om oljeboring i Barentshavet til en konsekvensanalyse og en helhetlig forvaltningsplan er klar.

Dermed er ett av de mest konfliktfulle temaene for den rødgrønne regjeringen ennå ikke avklart, til tross for en svært detaljert regjeringserklæring. På forhånd har de tre partilederne vært veldig klare på at de ville rydde så mange konflikter av veien som mulig før de starter en felles regjering.

Nå setter Kristin Halvorsen sin lit til miljøbevegelsen.

- Miljøbevegelsen må være med i kampen om at de mest sårbare områdene skal vernes, sier hun.

Lover kamp i Stortinget
Hallgeir Langeland, som har gått høyt ut når det gjelder både miljøvern og Norges detakelse i militære operasjoner i utlandet, kom også smilende ut fra landsstyremøtet.

- Barentshavet er omstridt, der blir det en kamp, sier han (bildet).

- Vil du være en vaktbikkje?

- En som er født som vaktbikkje vil være det livet ut. Jeg er valgt inn på Stortinget på SVs program, og vil følge opp saken der, sier han.

Enstemmig
Alle medlemmene i sentralstyret stemte for at SV skal gå i regjering med Ap og Senterpartiet med den ferske regjeringserklæringen som utgangspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere