*Nettavisen* Nyheter.

Varsler nedbemanning i NRK - får bare 25 kroner i lisensøkning

MÅ BEMANNE NED: Kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen må kutte i bemanningen. Han varsler også kutt i programtilbudet. Foto: Paul Weaver

– NRK må drive mer effektivt, sier kulturminister Thorhild Widvey.

07.10.15 15:37

NRK-lisensen øker med 25 kroner til drøyt 2.780 kroner neste år. Kringastingsjefen ba om 70 kroner og er skuffet.

Det beskjedne økningen betyr en betydelig realnedgang når vi tar med pris- og lønnsveksten. Det betyr også at NRK må bemanne ned.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

– Konsekvensene komme krypende

– Vi kommer nok ikke utenom kutt i tilbudet til publikum og i bemanning. Når vi for tredje året på rad får lavere lisensøkning enn vi ber om, kommer konsekvensene krypende stadig nærmere, sier Eriksen til Dagbladet.

Det er ennå ikke klart hvilke faktiske konsekvenser det får, men ifølge Dagbladet ligger det an til kutt i programtilbudet fra NRK.

– NRK må drive stadig mer effektivt. Lisensen har økt mer enn pris- og lønnsveksten de siste årene, samtidig har antallet lisensbetalere økt betydelig. Regjeringen foreslår derfor en beskjeden økning av lisensen i 2016, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

NRK kvittet seg med 300 årsverk

Eriksen er skuffet.

– Det er klart jeg er skuffet. Dette er tredje året på rad hvor vi får en lisensvekst betraktelig lavere enn den øvige prisveksten, sier han til avisen.

I 2015 har NRK kvittet seg med 300 årsverk.

I år utgjør kringkastingsavgiften 2.756,16 kroner. Avgiften deles i to terminer med forfall 31. januar og 31. juli.

Momsen på NRK-lisensen øker også, dermed er den totale økningen for deg på 79 kroner. Dersom det foreslåtte budsjettet blir vedtatt må du betale 2835 kroner i 2016.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.