RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Varsler stortingsmelding om handlingsregelen

- Det handler om å skape trygghet og sende viktige signaler til norsk næringsliv, sier Ketil Solvik-Olsen.

OSLO (NTB): Fremskrittspartiet vil ha en egen stortingsmelding om handlingsregelen innen ett år, opplyser Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Det er naturlig at det skjer gjennom en stortingsmelding der man evaluerer handlingsregelen. Det handler om å skape trygghet og sende viktige signaler til norsk næringsliv, sier Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Håp om gjennomslag
Frp skal sammen med Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre i regjeringsforhandlinger. Frps tre borgerlige partnere står fast på at de vil beholde dagens handlingsregel. Solvik-Olsen mener likevel det er gode muligheter for at Frp får gjennomslag for sitt syn.

Partiets medlem i finanskomiteen på Stortinget, Christian Tybring-Gjedde, antyder at dette kan bli et sentralt tema i regjeringsforhandlingene. Høyre-politiker Arve Kambe bekrefter at handlingsregelen kommer til å bli en viktig del av forhandlingene.

- Har studert økonomi
Tybring-Gjedde mener dette er en viktig sak for mange Frp-velgere.

- Ketil Solvik-Olsen har en master i økonomi. Jeg har en master med vekt på økonomi, og Siv har studert økonomi. Å si at vi ikke forstår handlingsregelen, er en fornærmelse mot lærerne våre, sier Tybring-Gjedde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere