RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varslet styreleder om Arnstad

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hovedverneombudet i Enova sier at situasjonen i Enova var så vanskelig at de varslet styret 29. oktober.

- Vi har ikke varslet Arbeidstilsynet fordi vi ville holde mobbesaken internt. Men vi varslet styret 29. oktober, slik rett prosedyre er, sier hovedverneombud Ann Kristin Kvellheim ved Enova til Nettavisen.

Styrelederen i Enova opplyste på pressekonferansen mandag at fire ansatte er blitt observert mobbet av administrerende direktør Eli Arnstad. Derfor trekker hun seg nå som direktør.

Les også:Anklaget for mobbing - trekker seg

Det kommer som en overraskelse på hovedverneombudet at Arnstad trekker seg.

- Jeg ble varslet om avgangen etter at hun hadde gitt beskjed til styret. Jeg synes det er synd, men må bare ta det til etterretning.

- Arnstad sier at påstandene om mobbing verken konkretisert eller dokumentert for henne?

- Dette er en veldig vanskelig sak, og av hensyn til de som er berørt har vi ikke lagt fram saken konkret. Folk har vært veldig opptatte av at informasjon ikke skulle kunne spores tilbake til dem fordi de har vært redde for konsekvenser, sier Kvellheim.

- Blir det ikke da riktig som Arnstad sier at det har vært umulig for henne å tilbakevise påstandene?

- Vi ønsket at styret skulle gjennomføre en faktaundersøkelse, men vi mener at de skulle være mulig å forholde seg til påstandene. Vi har vært så konkrete som mulig uten å røpe navn.

Les pressemeldingen fra Eli Arnstad her.

Regjeringens hjertebarn
Enova er regjeringens spydspiss i kampen for fornybar energi. I 2006 innkalte daværende olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) inn til pressekonferanse på en søndag for å fortelle at regjeringen setter av hele 20 milliarder til et fond for fornybar energi. Enova fikk oppgaven med å forvalte fondet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere