RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Vedtok Lambda

Sist oppdatert:
Oslo bystyre har nå vedtatt nytt Munch-museum.

Oslo (NTB): Også Arbeiderpartiet stemte for da Oslo bystyre onsdag kveld stemte for at det skal bygges nytt Munch-museum i Bjørvika.

Bare Fremskrittspartiets fire representanter stemte mot forslaget.

Vedtaket kommer en drøy uke etter at det ble klart at SV hadde snudd i saken, og sammen med byrådspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti sikret flertall for å bygge Lambda, vinnerprosjektet i arkitektkonkurransen om nytt Munch-museum i Bjørvika.

Spenningen foran onsdagens møte gjaldt derfor om Oslo Arbeiderparti ville forlate sitt standpunkt om at det nye museet må bygges på Tøyen og stemme med flertallet. Arbeiderpartiets Libe Rieber-Mohn utløste spenningen allerede i starten av debatten:

- Når flertallet i dag velger Lambda trekker vi alle alternative forslag. Vi stemmer for forslaget om reguleringsplan for Lambda slik at det ikke skal være noen tvil om at dette er et endelig forslag, sa Rieber-Mohn.

Presset på Oslo Arbeiderparti har vært stor i denne saken. I Dagsavisen onsdag ba de to tidligere kulturministre for Arbeiderpartiet Ellen Horn og Åse Kleveland lokallaget i Oslo om å stemme for et Munch-museum i Bjørvika. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere