*Nettavisen* Nyheter.

Vedum vil bli Sp-leder

Trygve Slagsvold Vedum har formelt sagt seg villig til å bli ny leder i Senterpartiet.

Trygve Slagsvold Vedum har formelt sagt seg villig til å bli ny leder i Senterpartiet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

14.03.14 22:13

Trygve Slagsvold Vedum har gitt beskjed om at han stiller til valg som leder i Senterpartiet.

– Jeg har informert valgkomiteen om at jeg ønsker å stille til valg som partileder, sa Slagsvold Vedum til NTB sent fredag kveld. Den nåværende nestlederen ønsket ikke å kommentere saken ytterligere.

Avklaringen er ventet. Slagsvold Vedum har vært den eneste reelle lederkandidaten i Sp etter at Marit Arnstad gjorde det helt klart at hun ikke er kandidat.

Han har til nå ikke villet kommentere sitt kandidatur, ut over at han stiller seg til disposisjon for partiet. Begrunnelsen har vært at han ønsket å gi valgkomiteen arbeidsro.

Uavklart
NTB fikk fredag kveld ikke kontakt med valgkomiteens leder Terje Riis-Johansen.

Riis-Johansen skrev i en SMS til NTB torsdag at valgkomiteen legger opp til å levere sin innstilling som planlagt til uka. Fristen er 20. mars.

Riis-Johansen opplyste også at konklusjonen ikke var klar.

Harde diskusjoner
Senterpartiet har de siste ukene opplevd harde diskusjoner om Ola Borten Moes eventuelle kandidatur som nestleder.

Krefter i den ene fløyen krever at Borten Moe trekker sitt kandidatur – blant annet begrunnet ut fra at han vurderes som en del av problemet som førte til at partileder Liv Signe Navarsete valgte å varsle sin avgang tidligere i år.

Benkeforslag
På motsatt side har Borten Moes støttespillere, blant annet i de tunge trønderfylkene, denne uken gitt beskjed om at de vil stille benkeforslag på det ekstraordinære landsmøtet i april, dersom valgkomiteen skulle bestemme seg for å ikke foreslå Borten Moe som nestleder.

Slagsvold Vedum har ikke kommentert striden, ut over at han vurderer samarbeidet med nestlederkollegaen som godt.

Sentralstyret
Senterpartiet skal både velge ny ledertrio og nytt sentralstyre under det ekstraordinære landsmøtet som holdes på Lillestrøm mandag 7. april.

Både ledelsen og sentralstyret stilte sine plasser til disposisjon 14. januar i år, etter at Navarsete helgen før kunngjorde at hun ville gå av i løpet av våren. (©NTB)Slagsvold Vedum har ikke kommentert striden, ut over at han vurderer samarbeidet med nestlederkollegaen som godt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.