*Nettavisen* Nyheter.

Veien ryddet for Helga

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Nesten alle i Arbeiderpartiet peker på Helga Pedersen som ny nestleder.

06.01.07 22:34

Fiskeriminister Helga Pedersen er den soleklare favoritten til å overta nestledervevrvet i Arbeiderpartiet. Stadig flere i partiet - også andre kvinner som er blitt lansert - peker i kveld på Pedersen. Dermed er veien ryddet for den unge, samiske kvinnen fra Finnmark.

Fiskeriminister Helga Pedersen fra Tana i Finmark seiler opp som storfavoritt til å oveta nestledervervet i Arbeiderpartiet.

Etter at Hill Marta Solberg i går opplsyte om at hun trekker seg etter 15 år i toppjobben har 5 kvinner til nå blitt lansert som nye nestledere.

I tillegg til Helga Pedersen har stortingsrepresentant fra Akershus Anniken Huitfeldt, barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem, Helseminister Sylvia Brustad og leder av Stortingets justiskomite Anne Marit Bjørnflaten vært nevnt som aktuelle kandidater.

Både Brustad og Bjørnflaten sier til TV 2 at de er uaktuelle, og peker begge to på Helga Pedersen som en utmerket kandidat. Det samme gjør Karita Bekkemellem.

Huitfeldt som kanskje regnes som Pedersens største konkurrent sier til tv 2 at det skal være en formell prosess på dette i partiet, men at Pedersen peker seg ut som en meget god kandidat.

Dermed er veien ryddet for at Arbeiderpartiet får en ung, samisk kvinne fra Finmark som ny nestleder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.