RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velgersmell for Høyre og Frp på ny måling

Statsminister Erna Solberg (H) møter motbør på meningsmålingene.
Statsminister Erna Solberg (H) møter motbør på meningsmålingene. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Velgerne liker ikke statsbudsjettet som regjeringen la fram tidligere denne måneden. Høyre og Frp går dermed kraftig tilbake på en ny meningsmåling.

Velgerne liker ikke statsbudsjettet som regjeringen la fram tidligere denne måneden. Høyre og Frp går dermed kraftig tilbake på en ny meningsmåling.

På Dagbladets partibarometer går Høyre tilbake med 2,6 prosentpoeng til en oppslutning på 25,9 prosent, mens regjeringskollega Frp får 12,2 prosent, en tilbakegang på 2 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet går fram med hele 3,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 37,4 poeng.

Målt i mandater hadde Ap vært større alene enn Høyre og Frp til sammen hvis det hadde vært stortingsvalg i dag.

Og det er ingen tvil om at det er statsbudsjettet og oppstyret rundt det som er årsaken til velgerflukten. På spørsmål om man synes det framlagte statsbudsjettet fører Norge i riktig eller gal retning svarer hele 46 prosent at det går i gal retning, mens bare 22 prosent liker retningen.

På partibarometeret for oktober får Sp 5,6 prosent (fram 0,9), mens Venstre går fram med 1 prosentpoeng til 5,4 prosent. KrF går tilbake med 0,5 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går fram med 1,2 prosentpoeng til sterke 3,8 prosents oppslutning, mens SV er langt unna sperregrensen med 3,3 prosent (tilbake +0,7).

Rødt har på denne målingen 1,4 prosents oppslutning, tilbake med 0,2 prosentpoeng, mens sekkeposten Andre partier oppnår 0,6 prosents oppslutning, tilbake med 1,2 prosentpoeng. 

Dagbladets måling kommer bare to dager etter en måling utført av Sentio på oppdrag fra Dagens Næringsliv. I den får Fremskrittspartiet kun 12,2 prosents oppslutning. Det er det dårligste resultatet siden Sentio startet med sine partimålinger i 1997. Les mer om krisemålingen her.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere