RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vemodig dag på slottet

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Kjell Magne Bondevik (KrF) snakket med Kong Harald i dag på Slottet om sin avgang. - Det var veldig spesielt, sier Bondevik.

SLOTTSPLASSEN (TV 2 Nettavisen): For aller siste gang presenterte Bondevik i dag regjeringens politiske vedtak for Kong Harald på Slottet.

- Det var veldig spesielt. Vi snakket faktisk litt om det rundt kongens bord, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

- Og hva sa kongen?

- Vi har en avtale oss imellom om at kongens ord skal være mellom oss, men det er klart at det var litt spesielt. Jeg har sittet i regjering i over ti år i til sammen fire regjeringer og fremmet hundrevis av saker. Men alt til sin tid.

I søkelyset
Det var altså med en merkelig følelse Bondevik gikk ut fra Slottet etter statsrådet for å møte pressen klokka 11.25 i dag. Der ventet alle de store nyhetsmediene på å få en kommentar fra statsministeren om årets fredspris-utdeling.

Neste fredag vil enda flere journaliser vente på Bondevik utenfor Slottet, men da vil det ikke være for å høre hva han mener om en politisk sak, men hva han mener om sin avgang.

Klokka 10.00 neste fredag vil Bondevik nemlig legge fram forslag til statsbudsjett i Stortinget. Han vil deretter dra til Slottet og søke om avskjed hos kongen.

Så vil det bli Ap-leder Jens Stoltenbergs tur til å «rykke inn på Slottet» med sin regjering på mandag, vel og merke hvis de rødgrønne klarer å bli enige om en regjeringserklæring.

I så fall blir det første gang at sosialister setter seg med Kong Harald rundt hans bord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere