Gå til sidens hovedinnhold

Vemodig dag på slottet

Kjell Magne Bondevik (KrF) snakket med Kong Harald i dag på Slottet om sin avgang. - Det var veldig spesielt, sier Bondevik.

SLOTTSPLASSEN (TV 2 Nettavisen): For aller siste gang presenterte Bondevik i dag regjeringens politiske vedtak for Kong Harald på Slottet.

- Det var veldig spesielt. Vi snakket faktisk litt om det rundt kongens bord, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

- Og hva sa kongen?

- Vi har en avtale oss imellom om at kongens ord skal være mellom oss, men det er klart at det var litt spesielt. Jeg har sittet i regjering i over ti år i til sammen fire regjeringer og fremmet hundrevis av saker. Men alt til sin tid.

I søkelyset
Det var altså med en merkelig følelse Bondevik gikk ut fra Slottet etter statsrådet for å møte pressen klokka 11.25 i dag. Der ventet alle de store nyhetsmediene på å få en kommentar fra statsministeren om årets fredspris-utdeling.

Neste fredag vil enda flere journaliser vente på Bondevik utenfor Slottet, men da vil det ikke være for å høre hva han mener om en politisk sak, men hva han mener om sin avgang.

Klokka 10.00 neste fredag vil Bondevik nemlig legge fram forslag til statsbudsjett i Stortinget. Han vil deretter dra til Slottet og søke om avskjed hos kongen.

Så vil det bli Ap-leder Jens Stoltenbergs tur til å «rykke inn på Slottet» med sin regjering på mandag, vel og merke hvis de rødgrønne klarer å bli enige om en regjeringserklæring.

I så fall blir det første gang at sosialister setter seg med Kong Harald rundt hans bord.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg