RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre: - Anundsen-info påvirket stemmegivningen

Venstres Abid Raja under tirsdagens møte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Venstres Abid Raja under tirsdagens møte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Venstre stemte mot to såkalte amnesti-forslag i Stortinget overfor lengeværende asylbarn på grunn av feilinformasjon fra justisminister Anders Anundsen (Frp).

Det opplyste Venstres Abid Raja i stortingsdebatten tirsdag om hvorvidt Anundsen har tillit eller ikke i asylbarn-saken.

– Jeg kan bekrefte at opplysningene fra Anundsen hadde påvirkning på Venstres stemmegivning de to gangene det har vært reist forslag her i salen om å stille alle saker i bero som gjelder lengeværende asylbarn. Jeg tror likevel ikke at et slikt forslag ville fått flertall, fordi Ap jo er det strengeste partiet for asylbarn, sa Raja.

Venstre mener at det mest alvorlige i saken som handler om Anundsen har informert eller feilinformert Stortinget, er at Anundsen ikke har fulgt opp asylavtalen mellom regjeringen og Venstre og KrF.

– Dette er kjernen for Venstre i denne saken, sa Raja.

Han sa at Venstre er enige med Ap, SV og Senterpartiet «i det aller meste i saken» – men at partiene «skiller noe lag når det kommer til konklusjonen».

Venstre og KrF vil rette kritikk mot Anundsen, men stemmer ikke for de rødgrønnes forslag om mistillit. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere