Venstre åpner for å droppe Kristelig Folkeparti

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Åpner for å gå i regjering med Høyre og Frp alene.

OSLO (NTB): For første gang åpner Venstre-leder Trine Skei Grande for å vrake KrF og gå i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet alene.

Venstre-lederen går tilbake på sitt løfte fra i vår om at Venstre bare blir med i regjering hvis KrF sier ja, skriver Aftenposten.

- Det kommer helt an på valgresultatet. Jeg kan ikke si at vi bare går inn i regjering med KrF hvis for eksempel vi gjør det bra og KrF ikke er på Stortinget lenger. Det kan jeg ikke garantere, sier Venstre-lederen til Aftenposten fredag.

Grande understreker at hennes førstevalg fortsatt er en blågrønn regjering med Høyre, KrF og Venstre. I intervjuet Aftenposten trykket 9. april sa Venstre-lederen dette:

- Vårt mål med å komme i regjering er å presse politikken mot sentrum. Da må vi ha med KrF, det er så enkelt.

Aftenposten har snakket med flere sentrale politikere i Venstre, som – når de ikke blir sitert på det – åpner for at Venstre kan gå inn regjering med Høyre og Frp selv om KrF ikke er med.

- Det er ikke sånn at fordi KrF går inn i regjering så går vi inn, eller fordi KrF står utenfor står vi utenfor, sier en av kildene.

Kildene mener det mest ønskelige er om Venstre og KrF opptrer samlet og enten går inn i regjering sammen eller står utenfor sammen. Men samtidig er det en klar oppfatning at lysten til å gå inn i regjering er større i Venstre enn den er i KrF. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.