RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstre åpner for å droppe Kristelig Folkeparti

Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
- Vi kommer ikke til å ha felles front i hver eneste sak, sier Venstre-lederen.

Venstre sier nå at de er klare til å kjøre over Kristelig Folkeparti i samarbeidet med regjeringen – med unntak av budsjettsaker, skriver VG.

I en rekke saker har den kommende Høyre-Frp-regjeringen flertall bare med Venstre eller Kristelig Folkeparti, men det er Venstre som deler syn med regjeringen i flest saker.

Nå innrømmer Venstre-leder Trine Skei Grande at hun først og fremst vil jobbe for sine saker når den nye regjeringen overtar onsdag i neste uke.

- Vi kommer ikke til å ha felles front i hver eneste sak, og Venstre vil kjempe for våre saker, sier Skei Grande til VG.

Hun er klar over at Venstre har mye å hente på å kjøre sololøp sammen med regjeringspartiene i en rekke saker.

Blant dem er oppmykning av arbeidsmiljøloven, landbrukspolitikken, spørsmål som søndagsåpne butikker, og i bistandspolitikken.

- Vi har ikke laget en liste over hvilke saker vi er enige eller uenige i. Vi vil i utgangspunktet stå på våre standpunkter, men det er ikke sikkert konfrontasjoner med KrF hele veien er det lureste for oss, sier hun.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere