Venstre krever halv milliard til større lærer-løft

Venstre-leder Trine Skei Grande gjør etterutdanning av lærere til en hovedsak i valgkampen og forhandlingene om statsbudsjettet for neste år.

Venstre-leder Trine Skei Grande gjør etterutdanning av lærere til en hovedsak i valgkampen og forhandlingene om statsbudsjettet for neste år. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Regjeringen kan glemme budsjettstøtte fra Venstre dersom det ikke settes av mer penger til etterutdanning av lærere. Partiet krever en halv milliard i statsbudsjettet for neste år.

18.08.15 11:20

– Økt satsing på læreren vil være ett av våre hovedkrav i budsjettforhandlingene med regjeringen, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

– Vi er godt i gang med lærerløftet, men etterspørselen blant lærerne har økt og mange lærere som ønsker videreutdanning, får ikke mulighet til det, tilføyer Grande.

Satsingen på videreutdanning av lærere gjennom det såkalte lærerløftet var en forutsetning for at Venstre inngikk en samarbeidsavtale med regjeringspartiene Høyre og Frp etter valget i 2013.

– Det handler om å gjenreise respekten for læreryrket og å øke statusen til læreryrket. Det viktigste vi kan gjøre for elevene er å sørge for at de møter godt kvalifiserte, engasjerte og motiverte lærere i klasserommet, sier Grande. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.