*Nettavisen* Nyheter.

Venstre stuper – MDG jevnstore med KrF

Partileder i KrF Knut Arild Hareide og partileder i Venstre Trine Skei Grande under en pressekonferanse på Justis- og beredskapsdepartementet. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

Venstres oppslutning faller som en stein på Dagbladets partibarometer for mai. Samtidig bykser Miljøpartiet De Grønne fram og er jevnstore med KrF.

Regjeringens samarbeidspartier gjør det svært dårlig på meningsmålingen som Ipsos MMI har gjennomført i perioden 18.-20. mai. Mens KrF faller 0,5 prosentpoeng til 4,9 prosent, stuper Venstre 1,4 prosentpoeng til 3,6 prosent og legger seg altså godt under sperregrensen.

Miljøpartiet De Grønne har langt større grunn til å se lyst på situasjonen. Partiet legger på seg 1,3 prosentpoeng og tangerer altså KrFs oppslutning. SV faller fra 4 til 3,2 prosent, mens Sp har en sold måling på 6,2 prosent, en oppgang på 1,1 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet faller også 0,2, til 38,6 prosent, og er fortsatt suverent største parti, men et lite stykke fra 40-poengsgrensa som partiet har ligget over i flere måneder det siste drøye halvåret.

Dersom målingen hadde vært valgresultat ville Ap plusset på 17 mandater og endt opp med 72. Sp ville fått elleve, ett mer enn ved stortingsvalget, mens SV ville mistet seks, og ikke klart å sikre rødgrønt flertall med bare en representant. Rødt ville fått ett mandat, mens De Grønnes Rasmus Hansson ville fått selskap av ytterligere åtte partifeller på Stortinget.

Rødt faller 0,3 til 1,6, mens andre partier går fram 0,1 til 0,9 prosent på målingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.