RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Venstres leder Trine Skei Grande og Ola Elvestuen (nestleder) på pressekonferanse før Venstres landsmøte i stortinget.
Venstres leder Trine Skei Grande og Ola Elvestuen (nestleder) på pressekonferanse før Venstres landsmøte i stortinget. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Venstre vil ha milliarder i grønt skatteskifte

Sist oppdatert:
Venstre ser for seg en omlegging av skattesystemet i mer miljøvennlig retning på totalt 30 milliarder kroner over de neste fire årene.

Partiet ønsker å belønne grønne valg ved å skjerpe avgiftene på utslipp og vil finansiere to tredeler av de grønne skattelettelsene med grønne avgifter.

Partileder Trine Skei Grande la onsdag på en pressekonferanse i Oslo fram Venstres hovedprioriteringer i forkant av landsmøtet, som starter i Tromsø fredag.

Grande presenterte hovedpunktene i dokumentet Grønn framtid – Grønn vekst.

Venstre vil ha et statlig investeringsselskap for fornybar energi som havvind og jordvarme. Bedrifter må dessuten stimuleres til å satse mer på forskning, mener Venstre, og foreslår 1 milliard mer til grønn forskning og utvikling i 2016.

Regjeringens samarbeidsparti går også løs på oljeindustrien og forvaltningen av oljeformuen. Oljefondet må fase ut sine investeringer i kull, olje og gass og øke satsingen på fornybar energi, krever Venstre. For å hindre at ulønnsomme felter blir bygd ut, må Norge dessuten fase ut oljesubsidier ved å endre skattefordelen knyttet til letevirksomhet og investeringer, krever partiet.

Venstre foreslår også en tilskuddsordning for å sikre grønne anskaffelser i stat og kommuner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere