RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter tøffe forhandlinger

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
I dag braker det løs med budsjettforhandlinger i Stortinget. Frps forhandlingsleder Siv Jensen kommer med en lang smørbrødliste med krav til regjeringspartiene.

- Vi er forberedt på tøffe og vanskelige forhandlinger, sier regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner (H) til TV 2 Nettavisen.

Klokken 14.00 tar Sanner i mot Fremskrittspartiets forhandlingsdelegasjon i finanskomiteens nye møterom på Stortinget. Frps Siv Jensen kommer i det første møtet til å legge fram en lang krav-liste.

- Vi er forberedt på konstruktive forhandlinger, sier hun.

Ultimatum
Jensen har gjort det klart at Frp vil bryte forhandlingene raskt, hvis regjeringspartiene ikke øker den innsatsbaserte finansieringen av sykehusene.

- Jeg forholder meg ikke til noe ultimatum før det eventuelt legges fram i forhandlingene, sier Sanner.

I sitt alternative budsjett foreslår Frp å bruke 23 milliarder kroner mer av oljefondet enn det regjeringen har foreslått.

- Oljepengebruken er et hovedproblem mellom Frp og regjeringspartiene. Skal vi pøse inn mer oljepenger vil det fort kunne påvirke kronekursen, advarer Sanner.

Modererer seg
Høyres forhandlingsleder understreker at han venter langt mer moderate krav fra Frp i forhandlingene, enn det som ligger i partiets alternative budsjett.

Frp varslet i går at partiet vil ha mer skattelette for de lavtlønte, mer til helse, politi og kommuner. Partiet godtar ikke forslaget om å øke momsen.

TV 2 Nettavisen følger forhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere