*Nettavisen* Nyheter.

Ventet to år på politiet

I tre år skal kvinnen ha blitt voldtatt og mishandlet av ektemannen. Politiet brukte nesten like lang tid på etterforskningen.

(iBergen): I oktober 2005 skal kvinnen ha blitt slått gjentatte ganger med et støvsugerrør hjemme i Bergen. Ektemannen skal ha utsatt henne for grov vold en rekke ganger, han skal ha lugget, slått, sparket og tatt kvelertak på henne. Til og med da hun ble gravid skal voldsbruken ha fortsatt .

Om ektemannen blir dømt når saken kommer opp i Bergen tingrett i mai, er sjansene store for at han får redusert straff på grunn av den lange saksbehandlingstiden.

- Det er uakseptabelt at politiet bruker over to år på en slik sak. Sommelet har vært en stor ekstrabelastning for min klient, sier kvinnens bistandsadvokat, Aage Mjeldheim til Bergens Tidende.

Voldtektstiltaler
Statsadvokaten mener mannen voldtok konen gjentatte ganger i 2004 og 2005. Totalt må ektemannen svare anklager om 13 tilfeller av til dels grov voldsbruk.

- Min klient har voldsalarm og lever i frykt for sin eks-mann. I en slik situasjon er det tungt at politiet ikke viser vilje til å prioritere etterforskningen, særlig når de har fått bilder av skadene hun ble påført, sier Mjeldheim.

Prioritert område
Sedelighetssaker og familievold, det som nå kalles vold i nære relasjoner, er prioriterte områder ved Hordaland politidistrikt. Politiet har tidligere fått mye kritikk for at voldsofre må vente svært lenge før sakene havner i retten.

- Jeg kan ikke uttale meg om denne konkrete saken, men politidistriktet har et mål om å få ned saksbehandlingstiden for sedelighetssaker med 10 prosent hvert år, sier påtaleleder Gunnar Fløystad til BT.

Les flere nyheter hos iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.