Vet du hvem hun er?

Nesten ingen vet hvem denne dama er. Gjør du?

28.05.08 18:49

(YEYE): Riktig svar er forskings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV).

- Ingenting å skryte av
Det er i en undersøkelse Sentio har utført på oppdrag for Norsk Studentunion (NSU) og studentavisen Universitas at hele 92, 3 prosent av velgerne ikke aner hvem som er ansvarlig statsråd for høyskolene og universitetene her til lands.

Minst kjent er statsråden blant de unge. I aldersgruppen 15-30 år er det hele 98 prosent som ikke aner hvem statsråden for forskning og høyere utdanning i Norge er.

Leder i Norsk Studentunion, Per Anders Langerød, mener regjeringen står ovenfor en stor utfordring.

- Dette viser hvor stor utfordring hun (Tora Aasland, journ. anm.) står ovenfor, men det er partilederne i regjeringen som har ansvaret. De må gi alle departementene noen seire, mens Aasland ikke har fått noe særlig å skryte av. Her har ikke Kristin Halvorsen, Åslaug Haga og Jens Stoltenberg vært tydelige nok. De skulle satse på høyere utdanning og forskning, men man har ingen seire å vise til, sier Langerød til Yeye.

Misfornøyde med regjeringen
Undersøkelsen viser også at 35 prosent av studentene mener den rødgrønne regjeringens satsing på forskning og høyere utdanning er dårlig eller svært dårlig.

Bare 15 prosent mener regjeringens studentsatsing har vært god eller svært god.

Norsk Studentunion er heller ikke imponert over regjeringen.

- Vi føler vi ikke når gjennom med våre prioriteringer på de store sakene. Man har ikke bevilget nok penger til å realisere målene regjeringen selv har satt på dette området. Senest nå i revidert statsbudsjett gikk de store pengene til AFP, bondeoppgjør og kommuneoverføringer, så jeg er ikke overrasket over at studentene er skuffet, sier Per Anders Langerød.

- Blir mer synlig fremover
Statssekretær Kyrre Lekve (SV) i Kunnskapsdepartementet sier til Yeye at Aasland skal bli mer kjent i tiden som kommer.

- Det første halvåret har Aasland vært veldig opptatt av å reise rundt og besøke universiteter og høyskoler. Vi har prioritert direkte kontakt dette første halvåret. Nå skal vi definitivt legge om ressursene i retning av å komme ut med viktige budskap. For eksempel at hun ble den store budsjettvinneren i revidert nasjonalbudsjett, sier Lekve.

Han er helt uenig med NSU når de hevder Aasland ikke har noen seire å vise til.

- Om man ser på revidert nasjonalbudsjett så var det Aasland som hadde nest flest nye satsinger, kun slått av regnskogs- og miljøtiltak. I tillegg har vi fått tilbakeført det kuttet som ble gjort i høyere utdanning. For Aasland er dette en seier og en klar innfrielse av det hele sektoren, NSU og StL (Studentenes Landsforbund, journ. anm.) har hatt som første prioritet, mener Lekve.

Erna med best politikk
Til tross for at velgerne ikke er overlykkelige for regjeringens studentsatsing, sier likevel 12 prosent at de mener regjeringens største parti, Arbeiderpartiet, har en god studentpolitikk.

Likevel må de se kraftig slått av Erna Solberg og Høyre. Hele 21 prosent av velgerne mener Høyre har den beste studentpolitikken. På tredjeplass finner vi SV. Kun 3,7 prosent av velgerne mener SV har den beste studentpolitikken.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.