Gå til sidens hovedinnhold

- Vi hadde ingen skrupler

Frps stortingsgruppe leverte ikke reiseregninger, innrømmer Fridtjof Frank Gundersen.

Allerede på midten av 90-tallet brukte Fremskrittspartiets stortingsgruppe flere hundre tusen kroner hvert år på studieturer for stortingsrepresentantene og ektefellene.

Verken medlemmene av Frps stortingsgruppe eller ektefellene leverte reiseregninger, sier tidligere stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen.

Ingen skrupler
- Fordi vi måtte gjøre masse sekretærarbeid for dem som var oppsagt, så var vi ekstra mye borte fra hjemmet. Egentlig hadde vi ingen moralske skrupler i den forbindelse.

På siste halvdel av 1990-tallet var Gundersen ansvarlig for å organisere studieturer for Fremskrittspartiet stortingsgruppe.

Partiet betalte
På reiser i Stortingets regi må representantene levere reiseregninger.

Gundersen leverte ikke reiseregning etter turene med Frps stortingsgruppe.

- Vi leverte aldri reiseregninger. Kona oppga heller ikke turene til beskatning, sier tidligere stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen.

- Når vi var ute på restaurant i fellesskap, ble regningen betalt av Eli Hagen.

Europa rundt
Istanbul, Madrid, Roma, London og Paris sto på programmet i løpet av en femårsperiode. En av stortingsrepresentantene fikk bekreftet av partiets generalsekretær Geir Mo at verken han eller kona trengte å oppføre turene på selvangivelsen, fordi det var innenfor regelverket. Gundersen sier han ikke trodde det var så farlig.

- Vi tenkte vel som så at hvis det skulle bli skatt ut av dette, får vi betale når den tid kommer.

Internt oppgjør
Reisekassen oppsto etter landsmøtet på Bolkesjø i 1994, også kjent som Dolkesjø. Da gikk Ellen Christine Kristiansen og tre andre stortingsrepresentanter ut av partiet i protest. Dermed fikk de seks som ble igjen, mer å rutte med.

- Det var midler gruppen oppspart halvparten av våre sekretærer hadde sagt opp i forbindelse med konflikten på Bolkesjø.

- Var det rundt 750.000 kroner?

- Et beløp i den størrelsesorden, ja.

Eli Hagen sekretær
Over to år før Carl I. Hagen opprettet det berømte reisefondet i 1997 på 500.000, disponerte altså stortingsgruppen rundt trekvart million kroner årlig til reiser. Gundersen kan ikke si med sikkerhet hvem som førte regnskapet for turene.

- Jeg går ut fra at det var Eli Hagen. Hun var sekretær for gruppen, og det var hun som hadde oppgaven med å gjøre opp for oss.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar