RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bruke én milliard på tenner

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ap-nestleder Helga Pedersen lover å bla opp en ekstra milliard kroner til en stor tannreform.

– Staten må ta et større ansvar for mange av de største tannregningene. De eldste, ungdommen og de med dårligligst råd skal få hjelp, sier Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun forteller at staten årlig må ut med om lag en milliard kroner mer til den nye tannhelsereformen som Ap foreslår for neste stortingsperiode. Nå skal det bli gratis tannhelsekontroll for eldre over 75 år, og ungdommer på 19 og 20 år slipper å betale egenandel hos skoletannlegen, lover programkomiteen i Ap.

I tillegg blir det økt refusjon til dem som har store utgifter til tannhelse, og det skal vurderes å gi refusjon til flere diagnoser.

Pedersen lover at det offentlige gradvis skal ta et større ansvar for tannhelsen. Men hun gir små forhåpninger om at staten skal ta hovedregningen for alle, slik tilfellet er når det gjelder helsen for resten av kroppen.

– Du og jeg som har vanlig inntekt og relativt vanlige tenner må fortsatt belage oss på å betale for tannlegebehandlingen, sier Pedersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere