Vil bygge 3000 nye sykehjemsplasser

Foto: (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Fremskrittspartiet foreslår at det bygges 3000 nye plasser ved sykehjem og omsorgsboliger neste år.

06.11.08 08:55

– Regjeringen har nå en unik mulighet til å bli med på et kjempeløft for eldreomsorgen. Det er nå mye ledig kapasitet i byggebransjen som kan utnyttes til å bygge sykehjem, sier stortingsrepresentant Harald T. Nesvik (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå.

Han leder helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og foreslår på vegne av Frp at det bygges 2.400 nye sykehjemsplasser og 600 nye omsorgsboliger neste år. Regjeringen legger bare opp til å bygge 500 sykehjemsplasser og 500 omsorgsboliger.

Godt tilpasset?
Nesvik går hardt i rette med regjeringens budskap om at forslaget til neste års statsbudsjett er «godt tilpasset situasjonen».

– Det er mildt sagt vrøvl. Det er bare å se på arbeidsledighetstallene og høre på budskapet fra næringslivet, spesielt når det gjelder byggebransjen, så ser man at bildet er mye mer dramatisk enn det regjeringen har beskrevet i budsjettet, sier Nesvik og peker på både finanskrisen og konjunkturnedgangen ellers.

Frp-politikeren viser til at regjeringen har sagt at det skal bygges 12.000 nye plasser i sykehjem og omsorgsboliger innen 2015.

– Med det tempoet regjeringen nå legger seg på for neste år vil det ikke være mulig å nå målet om 12.000 nye plasser. Vi er allerede på hælene, så derfor blir det galt å skyve problemene foran oss, sier Nesvik.

Økte tilskudd
Frp foreslår videre at det skal bevilges én milliard kroner mer til eldreomsorg i kommunene neste år.

– I valgkamp etter valgkamp snakker politikerne om eldresomsorg, men når tv-lampene slukkes er løftene glemt hos de andre partiene. Frp foreslår konkret at investeringstilskuddet for å bygge sykehjem økes fra 600.000 til 800.000 kroner per plass. På den måten vil vi kunne nærme oss en verdig eldreomsorg i verdens rikeste land, sier Nesvik.

Han mener regjeringen må lytte til rådene som nå kommer fra både fagbevegelsen og Frp.

– Nå kan vi slå to fluer i ett smekk. Vi kan unngå stor arbeidsløshet og samtidig sørge for at det blir nok sykehjemsplasser her i landet, sier Nesvik. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.