*Nettavisen* Nyheter.

Vil endre Svalbardgebyr

Miljøverndepartementet vil innføre et miljøgebyr på Svalbard. Men nå endrer departementet systemet for innkreving.

19.01.06 12:00

Meningen er å innføre et miljøgebyr på 150 kroner, for tilreisende til øygruppen i løpet av høsten. Inntektene skal gå til å iverksette informasjons- og skjøtselstiltak i tråd med regjeringens overordnede mål om å ta vare på Svalbards særegne villmarksnatur.

Etter at forslaget har vært ute på høring, er miljøvernminister Helen Bjørnøy villig til å forenkle innkrevingen av gebyret.

- Miljøvernministeren mener hensynet til et enklere regelverk må veie tungt, og ønsker å se nærmere på alternative løsninger for innkreving av miljøgebyret.

- Betaling fra flypassasjerer som skulle betale gebyr ble foreslått gjort på overnattingsstedene, turistkontor eller andre egnede steder i Longyearbyen. Flere høringsinstanser foreslår færre unntak fra gebyrplikt og et enklere system for innkreving av gebyret, heter det fra departementet.

- Jeg mener at gebyrets gode formål og beskjedne størrelse tilsier at det i utgangspunktet bare er de fastboende som bør få unntak fra gebyret. Hensynet til et enklere regelverk bør veie tungt. Jeg ønsker derfor å se nærmere på alternative løsninger for innkreving av miljøgebyret, sier Helen Bjørnøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag