*Nettavisen* Nyheter.

Vil fjerne dokumentavgiften

Ledelsen i Høyre risikerer å bli overkjørt i spørsmålet om fjerning eller reduksjon av dokumentavgiften på partiets landmøte til helga.

04.05.05 22:21

Store lokallag som Oslo og Bergen Høyre står bak kravet om å fjerne eller redusere dokumentavgiften. Minst halvparten av fylkeslagene vil fjerne avgiften.

- Det er ingen tvil om at det er et veldig sterkt press fra Høyres lokalpartier om å få fjernet eller redusert dokumentavgiften, sier lederen for programkomiteen, Jan Tore Sanner, til TV 2 Nettavisen.

Sanner vil ikke si hvor han står i saken før på landsmøtet, men understreker at et slikt forslag ikke ligger inne i programforslaget fra programkomiteen.

Erna mot
Høyre-leder Erna Solberg har sagt at hun ikke støtter kravet om å fjerne eller redusere dokumentavgiften.

Staten regner med å dra inn 5,7 milliarder kroner i dokumentavgift bare i år og partiet har allerede lovet skattelettelser til 23 milliarder kroner.

- Vil kjempe hardt
Høyre-lederen vil heller prioritere lavere toppskatt og formueskatt, men fylkesleder Heidi Larssen i Oslo Høyre sier at hun vil stå hardt på lokallagets krav om å redusere dokumentavgiften.

- Denne avgiften blir oppfattet som en flytteskatt. Selvfølgelig er det viktig å gi skatteletter som får økonomien til å fungere, men jeg synes staten har vært vel grådig når det gjelder dokumentavgiften, sier Larssen til TV 2 Nettavisen.

Dokumentavgiften utgjør 2,5 prosent av boligenes salgssum. Det betyr at for en bolig på tre millioner kroner må kjøperen betale vel 75.000 kroner i «administrasjonsavgift» til staten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.