RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte Stortinget til Finnmark

Sist oppdatert:
Stortingspolitikerne vet for lite om hva som rører seg utenfor Oslo-gryta, mener Sp-leder Åslaug Haga og foreslår å samle Stortinget i Finnmark.

Siden den geografiske avstanden mellom Finnmark og Oslo er så stor at det vanskelig for vanlige folk og de fleste grupperinger å reise til hovedstaden for å påvirke politikerne, bør Stortinget istedet reise til dem, foreslår Senterpartiet.

- Det er uten tvil behov for et større politisk engasjement for Finnmarks utfordringer, sier Sp-leder Åslaug Haga i en pressemelding.

Hun har nå sendt et åpent brev til stortingspresidenten hvor hun ber om at et samlet Storting forflytter seg til Finnmark én uke i året.

- Mange kommuner i Finnmark er i en helt spesiell og vanskelig situasjon - en situasjon som ser ut til å ha forverret seg dramatisk den siste tiden. Problemene er mange og frustrasjonen i befolkningen er økende, sier Haga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere