RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BOKAKTUELL: Christian Tybring-Gjedde er ute med bok om innvandringen og den norske velferdsstaten.
BOKAKTUELL: Christian Tybring-Gjedde er ute med bok om innvandringen og den norske velferdsstaten. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Vil forby henteekteskap

Sist oppdatert:
- Ikke Norges oppgave å legge til rette for at innvandrere får utøve kultur og praksis som bryter med norske friheter.

OSLO (Nettavisen): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (51) fra Fremskrittspartiet, bokaktuell med «Mens orkesteret fortsetter å spille», tar til orde for å forby innvandrere å hente ektefeller i opprinnelseslandet og vil bruke trygdeytelser for å hindre at flyktninger samles i byene.

Et lovverk mot henteekteskap vil ikke bryte med Norges internasjonale forpliktelser, skriver han i boka.

- De kom til oss

Tybring-Gjedde skriver i boka at det ikke er Norges oppgave å legge til rette for at innvandrere fra ulike land skal få «mulighet til å utøve sitt opprinnelseslands kultur eller religiøse praksis dersom disse bryter med de friheter vårt land er tuftet på.»

«De kom til oss. Vi tok dem i mot. Vi må derfor invitere dem inn og gjøre det mulig for dem å bli en del av det sosiale og kulturelle Norge», skriver han.

Les også: Frp slaktes i ny bok: - Dette må vi tåle

- Elefanten i rommet

Christian Tybring-Gjedde har vært leder av Oslo Frp og er kjent som en frittalende politiker og en hard kritiker av norsk innvandringspolitikk. I boka skriver han om utviklingstrekk han mener peker i retning av at Norge vil gå finansielt og kulturelt konkurs om ikke kursen legges om.

- Svært få har interesse av å se elefanten i rommet, skriver han og trekker blant annet fram tall for Oslo.

Her viste tall fra Statistisk sentralbyrå i fjor at kun 55 prosent av ikke-vestlige innvandrere i alderen 25-61 år er sysselsatte, mot 84 prosent i den norske befolkningen. Tybring-Gjedde peker på Oslos voksende gjeld (30 millarder kroner i 2013) og pensjonsforpliktelser og den høye andelen arbeidsledige blant ikke-vestlige innvandrere (55 prosent av ikke-vestlige innvandrere i alderen 25-61 år er sysselsatte, mot 84 prosent i den norske befolkningen).

- Situasjonen for Oslo fremover er så dramatisk at hovedstaden kan bli satt under statlig økonomisk administrasjon, skriver han.

Kritiserer også Frp

Tybring-Gjedde uttrykker seg også kritisk til Fremskrittspartiets egen innvandringspolitikk.

På NRK Politisk kvarter mandag morgen sa Tybring-Gjedde at Fremskrittspartiet fører en innvandringspolitikk som er identisk med det Venstre står for og at det illustrerer noe av problemet. Han har ingen konklusjoner når det gjelder regjeringsdeltakelse i boka, men sier til NRK at det er murring i partiets rekker og at partiet på sikt bør vurdere om regjeringsdeltakelse er verdt det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere