*Nettavisen* Nyheter.

Vil forby muslim-slør

Høgskolen i Oslo har sett seg lei på heldekkende slør.

08.02.07 09:52

(iOslo.no) Studielederen ved Høgskolen i Oslo, Lars Gule, vil ha forbud mot niqab, heldekkende ansiktsslør og all annen tildekking av ansiktet ved landets høgskoler og universiteter. Det er Klassekampen som melder dette.

Gule, som er tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, mener sløret skaper praktiske problemer i klasserommene. Spesielt under eksamen vil det være vanskelig å se hvem som faktisk sitter prøvene.

- Tildekking av hele ansiktet gjør det umulig å ha en likeverdig relasjon til en tildekket kvinne i en undervisningssituasjon. Studenter som kommer tildekket til skole, høgskole eller universitet stiller urimelige krav når det gjelder kommunikasjon, sier Gule til avisa.

Nå foreslår Gule at studenter fratas retten til eksamen dersom de til stadighet møter opp med ansiktsplagget. Lærere som ikke melder fra om tildekkede studenter, kan få anmerkninger.

Ifølge avisa ble et mulig forbud diskutert internt i studieseksjonen ved Høgskolen i Oslo mandag. Også Oslo kommune har bedt om lov til å nekte elever i Oslo-skolene å bruke plagget. Saken er ennå ikke ferdigbehandlet i Kunnskapsdepartementet.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.