RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil frata tidligere Ap-politiker statsborgerskapet

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
UDI vil frata tidligere Ap-politiker Khaled Ahmed statsborgerskapet.

Det blir rettssak mot den tidligere Ap-politikeren Khaled Ahmed fra Hamar.

I tillegg har Utlendingsdirektoratet sendt varsel om utvisning og tilbakekalling av statsborgerskapet, skriver Hamar Arbeiderblad ifølge NTB.

Den 5. mars dukket politiet opp på døren til den kjente Ap-profilen og kalte ham inn til avhør. De hadde da etterforsket ham i et halvt år og siktet ham for å ha forklart seg falskt i forbindelse med sin opprinnelige asylsøknad i 2002. Ahmed meldte seg umiddelbart ut av Ap og AUF og søkte permisjon fra sine verv som folkevalgt i Hamar kommunestyre og Hedmark fylkesting. Han innrømmet to uker senere at han ikke kommer fra Somalia, men fra nabolandet Djibouti.

Nå er statsadvokaten i Oslo ferdig med saken. Ahmeds advokat, Eivor Øen, opplyser til Hamar Arbeiderblad at saken vil gå som en tilståelsessak i Hedmarken tingrett. Rettspraksis fra lignende saker tidligere ligger på en straff på tre til fire måneders ubetinget fengsel.

Ahmed sier til Hamar Arbeiderblad at han forberedt på å måtte sone i fengsel.

– Jeg vil respektere dommen, sier han, men hans største bekymring er ikke fengsel.

UDI har parallelt startet en ny forvaltningssak mot Ahmed, og i den forbindelse mottok han denne uken forhåndsvarsel om utvisningsvedtak fra hele Schengen-området og en forhåndsvarsel om bortfall av det norske statsborgerskapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere