Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil frata unge asylsøkere kontanter

STRAMMER INN: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) presenterte tirsdag innstrammingstiltak for å gjøre det mindre attraktivt å søke asyl i Norge.
STRAMMER INN: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) presenterte tirsdag innstrammingstiltak for å gjøre det mindre attraktivt å søke asyl i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi vet at det er et stort press for å sende penger hjem, sier Sylvi Listhaug (Frp).

Regjeringen ønsker å hindre tilstrømmingen av unge, enslige asylsøkere ved å innføre betalingskort istedenfor kontanter.

Les også: Slik vil Listhaug stramme inn overfor asylsøkerne

Forslaget er ikke en del av høringsnotatet som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) presenterte tirsdag, men noe «regjeringen arbeider med», ifølge statsråden.

Ifølge Listhaug vil det gjøre det mindre attraktivt for foreldre å sende barna sine til Norge dersom de unge ikke blir gitt kontanter, men heller et betalingskort til kjøp av mat og klær.

– Vi vet at mange (av barna) må sende penger hjem, og at det er et stort press for å gjøre det, sa Listhaug på sin pressekonferanse tirsdag.

Regelendringene som gjelder mindreårige asylsøkere er ikke en del av asylforliket i Stortinget, men statsråden viste til at regjeringen er bedt om å se på muligheten for å erstatte kontanter med betalingskort.

– Det vil det bli jobbet videre med, sa Listhaug. (©NTB)

Nettavisen mener: Riktig å stramme inn

Les også: NOAS og Humlen svært kritiske til Listhaugs asylforslag

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!