RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi far ti uker

Sist oppdatert:
Partiene slåss om småbarnfamilienes gunst foran valget, og de rødgrønne vil ikke være dårligere enn KrF.

Kristin Halvorsen (SV), Trond Giske (Ap) og Rune J. Skjælaaen (Sp) sier i en pressemelding at de tre rødgrønne partiene vil utvide pappakvoten med seks uker dersom de får flertall til høsten. Det vil de gjøre gjennom å forlenge foreldrepermisjonstida.

Felles sak
Her gjør de rødgrønne felles sak med KrF, som har den samme reformen i sitt program, men ifølge SV, Ap og Sp hjelper det lite så lenge KrF ikke får gjennomslag for dette i regjering med Høyre.

- Garanterer
- Nå er det fars tur, og det garanterer vi, sier Halvorsen, Giske og Skjælaaen ifølge pressemeldingen.

Får de gjennomslag, øker pappakvoten fra fire til ti uker. Enten foreldrene tar ut 42 uker med 100 prosent lønn eller 52 uker med 80 prosent lønn, kan de da legge på halvannen måned som forbeholdes far. Dette innebærer at permisjonstiden utvides til 48 uker med 100 prosent lønn eller 58 uker med 80 prosent lønn.

Helårsvirkningen av å utvide pappakvoten med seks uker ved å øke foreldrepermisjonen tilsvarende er på 1,590 milliarder kroner, ifølge Ap, SV og Sp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere