RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjenreise Norge som miljønasjon

Sist oppdatert:
Den rødgrønne regjeringen tar mål av seg til å gjøre Norge til et foregangsland inne miljøpolitikk. Les alt om regjeringens planer her!

Regjeringsplanen til de rødgrønne ble offentliggjort torsdag. Her kommer det frem at den nye miljøpolitikken vil kunne få store konsekvenser for deg og meg.

SV-leder Kritsin Halvorsen var ikke snauere enn at hun karakteriserte den «nye» miljøpolitikken som den mest ambisiøse som noen gang er blitt lagt fram i Norge.

Blant punktene den påtroppende regjeringen ønsker å gjennomføre er følgende:
- Det skal bevilges mer penger til å kjøpe attraktive friarealer og strandområder til allmennhetens bruk.

- Innføre strengere regler for bygging i 100-meterssonen fra innsjøer og vassdrag.

- Stanse nedbyggingen av strandsonen. Det skal legges opp til en sterkere geografisk differensiering i retningslinjene, der vernet gjøres strengere i områder med sterk konkurranse om strandsonen.

- Legge fram en handlingsplan for bærekraftig bruk og skjøtsel av nasjonalparker og andre verneområder.

- Opprette en støtteordning til konfliktforebyggende tiltak i rovdyrkommuner, der kommunene selv skal stå fritt til å velge hvilke rovviltrelaterte tiltak de vil bruke penger på.

- Dagens erstatningsordning for tap av husdyr på beite som skyldes fredet rovvilt beholdes. Det må utvikles insentiv til forebyggende tiltak.

- Gjennomføre en handlingsplan for å gi barn et giftfritt miljø, gjennom opprydding i barnehager, lekeplasser og skoler.

- Se aller fleste vassdrag som står igjen, forblir urørte. Eksisterende vannkraftstruktur må utnyttes bedre, og bruken av små-, mini- og mikrokraftverk må økes, uten å komme i konflikt med naturverninteresser. Slike kraftverk i verna vassdrag skal i hovedsak konsesjonsbehandles.

- Arbeide for en mer omfattende og ambisiøs klimaavtale som skal etterfølge Kyoto-avtalen. Internasjonal skips- og luftfart må omfattes av avtalen og den må få et eget tillegg om klimautfordringene i Arktis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere