*Nettavisen* Nyheter.

Vil granske tunnel-ansvarlige

KrF vil at Stortinget skal granske samferdselsministeren og veidirektøren etter tunnelskandalen.

12.04.07 12:10

Politikere fra opposisjonen er ikke fornøyde med at samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) onsdag sa at hun har tillit til Søfteland etter at hele seks tunneler i Vestfold må delvis stenges på grunn av rasfare.

- Jeg har varslet Kontroll- og konstitusjonskomiteen i dag om at jeg vil formulere spørsmål som jeg vil at komiteen skal vurdere å sende til samferdselsministeren, sier Ola T. Lånke (KrF) til Nettavisen.

Les også: Søfteland vil ikke trekke seg

Må ha støtte fra to andre
Minst tre av medlemmene i komiteen må i si seg enige i at de ønsker at komiteen skal sende brev til Navarsete om saken før et slikt brev blir reelt.

Lederen for komiteen, Lodve Solholm (Frp), og Trond Helland (H) sier begge at de er åpne for at komiteen skal se på saken.

- Kontroll- og konstitusjonskomiteen har ansvar for kontroll med departementene og forvaltningen, og veidirektøren er en del av forvaltningen, sier Solholm til Nettavisen.

Møte tirsdag
Trond Helland (H), som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen, er også åpen for at tunnelsaken blir gransket av kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Vi må få saken til Stortinget. Kommer saken opp i kontroll- og konstitusjonskomiteen vil det i så fall bli snakk om hendelsesforløpet, sier Helland til Nettavisen.

Komiteen har sitt første møte etter påske neste tirsdag.

Nettavisen følger tunnelskandalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.