RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha åpenhet i Finnmark

Sist oppdatert:
Finnmarkseiendomen blir nå kraftig kritisert for mangel på åpenhet, bare måneder etter at den ble satt til å forvalte fylkets naturressurser.

I stedet for at fylkets innbyggere skulle få forvalte ressursene, oppleves det nå som om Finnmarkseiendommen lukker dørene for folket.

Redaktør Geir Wulff i den samiskspråklige avisen Sagat sier til NRK Finnmark at Finnmarkseiendommen må åpne dørene og la folk få innsyn i det som skjer.

Finnmarkseiendommen overtok forvaltningen av blant annet jakt- og fiskerettighetene, til store protester fra resten av landets jegere og fiskere. Og ingen får nå innsyn i det som skjer på styremøtene. Der møter man stengte dører. Sakspapirer og møteplaner blir ikke offentliggjort.

- Det er veldig utilfredsstillende at de holder sine møter bak lukkede dører. Forøvrig holder de en veldig lav profil i å orientere presse og publikum om det de gjør, sier Wulff.

Noe kan dog tyde på at Finnmarkseiendommen kommer til å gjøre noe med å bli mer synlige.

- Det er forhold vi arbeider med. Vi er for lite synlig, vi må få bedre internettsider og bli bedre på offentlighet, blant annet postjournaler, sier Jon Meløy, direktør i Finnmarkseiendommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere