RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Joakim Skarvøy/Yeye.no

Vil ha fri arbeidsinnvandring

Sist oppdatert:
Unge Venstre fikk med seg moderpartiet, og går nå inn for fri arbeidsinnvandring. - Useriøst, mener Frp.

SUNDVOLDEN (YEYE): Det var under Venstres landsmøte søndag at partiet vedtok ungdomspartiets forslag om å gå inn for fri arbeidsinnvandring.

Unge Venstres «innvandringspakke» inneholdt blant annet innføring av ambassadeasyl, kjærlighetsvisum og en fjerning av alle innvandringsbegrensninger innenfor EØS-land. Men mest kontroversielt var forslaget om fri arbeidsinnvandring. Forslaget innebærer at alle som får seg jobb i Norge automatisk også skal få arbeids- og oppholdstillatelse.

- Vi er grunnleggende for at mennesker skal kunne bevege seg fritt. Dessverre blir innvandring i dag sett på som et problem, og man glemmer de mulighetene det gir, sier Unge Venstre-leder Anne Solsvik.

Bør alle som får jobb i Norge automatisk få arbeids- og oppholdstillatelse? Diskuter i bunn av saken!

Solsvik mener lykkesøkere ikke skal hindres.

- Vil man søke lykken og forsøke å få seg jobb, er det ingen gode motargumenter, sier hun.

- Et velferdsspørsmål
Venstre-nestleder Trine Skei Grande mener det er landets fremtid som står på spill.

- Vår velferd er avhengig av arbeidsinnvandringen. I tillegg gir dette en mer human politikk, fordi vi slipper slike dustete saker som vi ofte får se og høre om, hvor folk som åpenbart burde ha vært gitt opphold, ikke får det, sier Skei Grande.

- Håpløst og useriøst
Innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Per Willy Amundsen, er ikke imponert over forslaget, og mener Venstre er useriøse.

- Forslaget gjør jo Venstre til et ytterpunkt i norsk innvandringspolitikk. Forslaget er lite gjennomtenkt og på grensen til useriøst. Konsekvensene vil jo bli voldsomme, mener Amundsen.

Han frykter for lønningene til norske arbeidere.

- Dette vil jo bety at bedrifter kan ta inn arbeidere fra et hvilket som helst land til halve lønnen. Dette er jo så godt som fri innvandring, mener Amundsen.

Anne Solsvik mener Amundsen langt på vei har rett når han hevder forslaget betyr fri innvandring.

- Dette vil åpne opp for langt mer innvandring til Norge. I praksis så er det fri arbeidsinnvandring. Vårt mål er å sikre folks tilgang på arbeidsmarkedet og nok arbeidskraft for å løse fremtidens velferdsutfordringer, sier hun til Yeye.

- Siste spikeren i kista
Amundsen mener Venstre med dette erklærer krig mot LO og setter punktum for et potensielt samarbeid mellom Venstre og Frp.

- Dette er jo rene krigserklæringen mot LO, ettersom norske arbeidere vil bli kraftig rammet. Et samarbeid mellom Venstre og Frp har jo vært vanskelig hele veien, men dette er jo siste spikeren i kisten for den muligheten, konkluderer han.

Men Unge Venstre-lederen ser ikke det som noe problem.

- Ja, det er spikeren i kista for samarbeidet mellom Venstre og Frp, men det setter ikke spikeren i kista for at det trengs en ny innvandringspolitikk i Norge, avslutter Solvsik.

Bør alle som får jobb i Norge automatisk få arbeids- og oppholdstillatelse? Si din mening!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere