RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha gratis ferger

Sist oppdatert:
SVs nye finansminister Kristin Halvorsen skal utrede om det er mulig å gjøre riksvegfergene gratis.

I den svært detaljerte regjeringserklæringen lover de rødgrønne en storstilt satsing på veiene. Fergene skal bli billigere, og noen av dem kan etter hvert bli gratis.

- Riksvegferjene er å regne som en del av veginettet, og utgiftene for de som benytter disse bør reduseres. Regjeringen vil bedre rabattordningene og utrede om enkelte strekninger kan gjøres gratis, heter det i regjeringserklæringene.

Ap-leder Jens Stoltenberg stilte seg svært skeptisk til Sps løfte om gratis ferger i valgkampen, men er nå åpen for dette. Denne satsingen er en del av de rødgrønnes distrikspolitikk.

- Regjeringen mener godt utbygde veger er en nødvendig rammebetingelse for å kunne opprettholde strukturen i bosetningen og næringslivet. Regjeringen vil øke bevilgningene til vegformål, heter det i erklæringen fra Soria Moria.

Fylkesveiene skal rustes opp, veiene skal rassikres og det skal bygges gang- og sykkelstier i tråd med vedtakene i Nasjonal Transportplan.

Samtidig vil den nye regjeringen foreta et løft når det gjelder kollektivtrafikken i byene og i forhold til jernbanen. Regjeringen vil innføre et ungdomskort for kollektivtransporten som gir rett til 50 prosent rabatt for ungdom, elever og studenter.. Tilsammen beløper dette seg til rundt to milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere