RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha heroin på resept

Sist oppdatert:
Oslo Aps nye nestleder, Beate Svenningsen, støtter Venstres forslag om heoinutdeling i Oslo.

(ioslo.no) For en måned siden ble Beate Svenningsen valgt til ny nestleder i Oslo Ap. Nå støtter hun det kontroversielle forslaget om kontrollert heroinutsalg i Oslo, men bare hvis resultatene er så gode som Venstre påstår.

Gode resultater
Venstre vedtok på landsmøtet nylig at det må starte et nytt prosjekt med utdeling av heroin på resept. De vil gå videre med forslaget i bystyret i Oslo. De vil dele ut heroin til små grupper tunge rusmisbrukere, under tett kontroll og oppfølging. Resultatet vil komme samfunnet til gode ved at gatesalget av heroin reduseres i tillegg til prostitusjon og kriminalitet.

-Erfaringene fra byer som Hamburg og Zürich er svært gode. Nær halvparten har kunnet arbeide og ha egen bolig, sier en av Venstres nestledere Ola Elvestuen til Dagsavisen.

Villig til å ta diskusjonen
Beate Svenningsen er forberedt på motstand om forslaget i sitt eget parti Arbeiderpartiet, men sier hun er villig til å ta diskusjonen:

-Jeg forstår ærlig talt ikke at det skal være så oppsiktsvekkende. Det er snakk om en svært begrenset gruppe og svært tett kontroll. Jeg kan ikke se noen prinsipiell forskjell på å gi metadon eller heroin i et slikt behandlingsopplegg, sier hun.

Svenningsen påpeker at partiet hennes også tidligere har gått foran i kontroversielle ruspolitiske saker, for eksempel sprøyterom. Hun ser ikke det nye forslaget som en støtte til å fortsette misbruk av ulovlig stoff fordi hun mener tilbudet på sikt kan gi rusmisbrukere et bedre liv.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere