Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer pappaperm

Foto: (EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kan være positivt for likestillingen, mener Ramin-Osmundsen.

Far skal ha en tredjedel av foreldrepermisjonen. Slik blir det hvis kvinnenettverket i Oslo Ap får det som de vil.

Bremsekloss
– Vi synes det er på tide at mødrene gir fra seg deler av permisjonen og at fedrene tar i mer. Dagens ordning er blitt en bremsekloss i likestillingsarbeidet. Vi ser at kvinner taper på arbeidsmarkedet, sier leder av kvinnenettverket i Oslo Ap, Gro Tvedt Anderssen, til Dagsavisen .

I helgen vedtok kvinnenettverket i Oslo Ap at en tredjedel av foreldrepermisjonen skal settes av til far.

Likestilling
Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) går langt i å si at en tredeling vil virke positivt på likestillingen i Norge. Hun viser til de positive effektene en slik ordning har hatt på Island, der bruttolønnsgapet mellom menn og kvinner har sunket med seks prosent på 2000-tallet.

Ramin-Osmundsen sier det vil være naturlig å se til sagaøya når hun i år skal vurdere en ny modell for foreldrepermisjon. Hun håper å komme med et forslag allerede til våren.

- Når vi skal legge fram stortingsmeldingen om menn og likestilling i år, vil vi også vurdere foreldrepermisjonsordningen, sier hun og legger til at hun ikke vil forskuttere hva denne meldingen vil konkludere med.

Møter motbør
Men forslaget mottas ikke bare med jubel. Innad i Ap går flere mot en slik ordning, og flere av de andre regjeringspartiene vil ikke støtte opp

Bare SV har flertall for prinsippet i arbeidsprogrammet og et krav om utvidelse av pappapermisjonen. Tvedt Andersen sier til avisen gruppa vil legge press på stortingsgruppa og regjeringen frem mot landsmøtet i Ap i 2009 for å få til en slik endring.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!