RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer tyll i mattetimen

Foto: Scanpix/Bjørn Sigurdsøn
Sist oppdatert:
Øystein Djupedal tenker nytt rundt hvordan jenter skal inspireres til å ta realfag.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil feminisere undervisningen for å inspirere flere jenter til å ta realfag, skriver VG.

- Hvorfor ikke bruke dukker i rosa tyllkjoler som det skjer noe med? Jentene må kjenne seg igjen i undervisningen, sier Djupedal til VG.

I ettertid presiserer Djupedal at han ikke vil konkretisere hvordan dukker skal kunne brukes i matte, fysikk eller naturfag, men sier hovedpoenget hans er at jentene må oppleve at undervisningen angår dem.

Han vil også ha flere «jenteaktiviteter» i «vitensentrene» som er bygget de siste årene for å vekke barns interesse for naturfag.

- En gammel gubbe
Unge Høyre mener at Djupedal høres ut som en gammel gubbe, og at han bør ta en alvorsprat med Kristin Halvorsen om hvordan han vil legge opp realfagsundervisningen

- Innbiller Kunnskapsministeren seg at jeg synes subtraksjon er vanskelig når en forklarer det med epler og pærer, men at dersom det illustreres med prinsesser i rosa tyllkjoler blir det selvfølgelig mye lettere, spør en oppgitt Sunniva Flakstad Ihle, første nestleder i Unge Høyre, i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere