RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha ned frafallet i videregående

Skolebyråden i Oslo vil ha karakterer i 7.klasse og fravær på vitnemålet i ungdomsskolen.

(iOslo.no): Skolebyråd Torger Ødegaard i Oslo ønsker å starte to nye forsøk i Oslo-skolen for å få flere elever til å fullføre videregående skole. Han vil at det skal føre til større bevissthet om fravær på alle trinn i skolen. I dag slutter eller stryker hver tredje elev i videregående skole. Karakterer fra ungdomsskolen og fravær er viktige indikatorer for om elvenene fullfører videre utdanning.

Avslag på søknad
Utdanningsdirektoratet har svart nei på søknaden, men stiller seg avventende til forslaget. Ødegaard mener direktoratet svarer på en unnvikende måte:

-I Oslo vil vi ha fakta om elevene, slik at de får best mulig resultater. Fravær og karakterer er de viktigste årsakene til at så mange ikke fullfører videregående skole, sier Ødegaard til Aftenposten.

Positiv rektor
Rektor Bodil Arnestad på Abildsø skole sier at oppfølging av fravær er viktig, særlig på ungdomsskolen. Hun er positiv til at opplysninger om fravær føres på vitnemålet når elevene går ut av grunnskolen. Hun mener elevene bør få karakterer i flere fag:

-Elevene bør få karakterer i alle fag, ikke bare i basisfagene. Det er viktig å dokumentere hele spekteret av arbeidet på skolen, sier Arnestad til Aftenposten.

Forsøksskoler
Ødegaard ønsker at karakterer i syvende kalsse og fravær på vitnemålet skal innføres fra høsten selv om forslaget om karakterer er kontroversielt:

-Derfor inviterer vi noen skoler til å være med på et forsøk med karakterer, men vi må ha tillatelse fra Utdanningsdirektoratet før vi kan gå i gang, sier Ødegaard.

For å se på konsekvensene av karakterer i syvende klasse ønsker skolebyråden at forsøkene blir fulgt opp av forskere over tid.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere