RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha ny hijab-debatt

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå vil Oslo Frp ha forbud mot hijab i den offentlige skolen.

- Det er prangende religiøse symboler vi vil ha bort fra offentlige barnehager, skolefritidsordninger og grunnskole, sier Peter N. Myhre, formann i Oslo Frp til Nettavisen.

Landsmøteforslag
Lokallaget har sendt inn dette forslaget til Fremskrittspartiets landsmøte som starter 22. mai.

- Uansett om det er snakk om turban eller hijab, så er dette hodeplagg som er stigmatiserende, mener Myhre.

- Religiøs symbolbruk fører til at det dannes barrierer mellom innvandrerelever og etniske norske elever. Dette er uheldig for både det norske samfunnet og ikke minst for innvandrerne selv, sa Myhre til Vårt Land onsdag.

Mer debatt
Formannen har ingenting imot å få en ny hijab-debatt i forkant av Stortingsvalget 14. september. I vinter var det strid rundt bruk av plagget i politiet.

- Dette er et viktig tema og hijab er grunnen til at vi kommer med dette forslaget. Det er viktig å komme i gang med en debatt allerede nå. I en prosess der Stortinget til slutt må vedta en lovendring, er også naturlig at temaet igjen kommer til overflaten, mener Myhre.

I forslaget vil diskré smykker med kors eller halvmåne kunne tillates, og det vises også til at et slikt forbud allerede praktiseres i Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere