RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha prestasjonslønn for Oslo-lærere

RESULTATLØNN: Oslo Høyre skriver i programforslaget under kapittelet «Europas beste skole» at de vil «innføre resultat- og prestasjonsbaserte lønninger for lærere».
RESULTATLØNN: Oslo Høyre skriver i programforslaget under kapittelet «Europas beste skole» at de vil «innføre resultat- og prestasjonsbaserte lønninger for lærere». Foto: Berit Roald
Sist oppdatert:
- En fryktelig enkel tankegang, advarer Utdanningsforbundet.

Oslo Høyre vil i større grad lønne lærere etter hva de oppnår av resultater med elevene og ha utsikter til ekstra lønnstrinn som en spore til innsats.

Det kan bety ekstra lønnstrinn for lærere som over tid scorer godt, som løft i karakterene eller at elevene holder seg på et høyt nivå.

Forslaget for Utdanningsforbundet i Oslo til å reagere, skriver Aftenposten.

- Jeg tror de fleste rektorer og lærere ser at dette er ganske tullete. Det er en fryktelig enkel tankegang, som jeg ikke har sett noen forskningsmessig dekning for. Jeg oppfatter dette som et slag under beltestedet på lærere som tross alt er opptatt av at elever skal få til mest mulig i dag, sier leder Terje Vilno til avisa.

Leder Terje Vilno i Utdanningsforbundet Oslo.

Han mener Oslo Høyre undergraver tilliten til lærerne med dette forslaget.

Oslo Høyre skriver i programforslaget under kapittelet «Europas beste skole» at de vil «innføre resultat- og prestasjonsbaserte lønninger for lærere».

Av andre tiltak som listes opp er blant annet å gjennomføre forsøksprosjekt med karakterer fra femte trinn og etablere egne videregående skoler som satser på realfag, språk og økonomi etter modell fra toppidrettsgymnasene.

Se hele programforslaget her


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere