RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tallkarakterer i norsk og matte fra 5. klasse

Foto: Rønning, Mats (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Blir obligatorisk for alle kommuner hvis Høyre får det som de vil.

Høyre har bestemt seg for hvordan tallkarakterer i barneskolen skal innføres hvis partiet får makten etter valget.

Partiet bestemte på sitt landsmøte tidligere i år at de vil innføre karakterer i barneskolen i tillegg til skriftlige elevvurderinger. Nå har Høyres skolepolitikere blitt enige om detaljene i denne planen.

– Vi vil ha tallkarakterer i norsk og matematikk fra 5. klasse. I 6. og 7. klasse skal dette utvides med karakterer i engelsk ved større arbeider og i terminoppgjør, sier utdanningspolitisk talskvinne i Høyre, Elisabeth Aspaker, til Dagens Næringsliv.

Hensikten med å innføre tallkarakterer er at elevene ikke skal få sjokk når de kommer over på ungdomsskolen og får karakterer i alle fag. OECD har også anbefalt tallkarakterer, ifølge Aspaker.

Innføringen av tallkarakterer i 5. klasse blir obligatorisk for alle kommuner hvis Høyre får det som de vil. Lærerorganisasjonen ønsker ikke tallkarakterer i barneskolen, og Venstre stemte ned forslaget på sitt landsmøte i april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere