RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha våpenboikott av Israel

Sist oppdatert:
- Ellers må vi begynne å selge våpen til palestinerne også, sier Stein Ørnhøi (SV).

SV-veteranen Stein Ørnøi sier han blir uvel av politikere som «ber begge parter besinne seg». Etter hans oppfatning er det Israel alene som har skylden for den fortvilte situasjonen i Midtøsten.

- Konflikten er nesten uløselig hvis man fortsetter som man har gjort i 50 år. Alt snakk om parter som må besinne seg, er meningsløst. Israel kommer aldri til å besinne seg. Derfor er dette et ansvar for hele den vestlige verden, med USA i spissen. Hvis all opposisjon mot Israel stemples som terrorisme, blir det bare mer terror og død. Hadde det vært et hvilket som helst annet land enn Israel, ville det vært utsatt for våpen- og handelsboikott, sier han til Aftenposten.

Ørnhøi mener en internasjonal våpenboikott av Israel er nødvendig for å få stoppet volden i regionen.

- Vi må få stoppet våpensalget til israelerne. Hvis ikke, får vi begynne å selge våpen til palestinerne også. Vi i Vesten er hele tiden på Israels side, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere