*Nettavisen* Nyheter.

Vil hindre unge å selge sex

Barneminister Karita Bekkemellem har laget en oversikt over ungdoms salg og bytte av sex.

10.04.06 12:48

Veilederen skal støtte hjelpeapparatet som arbeider med ungdom som står i risiko for å selge eller bytte seksuelle handlinger.

- Undersøkelser fra blant annet Trondheim viser at veilederen fokuserer på et reelt problem i samfunnet. Derfor trenger vi et hjelpeapparat som forholder seg aktivt til ungdom i risikosonen, uttaler barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem i en pressemelding.

- Er enestående
Hennes departement går så langt som å karakterisere veilederen som nå gis ut som enestående i verdenssammenheng.

- Vi håper veilederen skal bidra til økt kunnskap om fenomenet, skape diskusjon og ikke minst være en betydelig støtte for hjelpeapparatet i deres daglige arbeid, sier Bekkemellem Orheim.

Utgivelsen skal være mer praktisk rettet enn tidligere publikasjoner, som i større grad har fokusert på juridiske problemstillinger.

Ungdom spurt
Målgruppen er ansatte i barnevernet, rusomsorgen, oppsøkende virksomhet, skolehelsetjenesten, helsestasjoner for ungdom og skolen, ansatte ved fritidsklubber, i barne- og ungdomspsykiatrien, i politiet og på asylmottak.

Veilederen består av en kunnskapsoversikt som skisserer det man vet om ungdoms involvering i salg/bytte av seksuelle handlinger, og en drøfting av hvilke utfordringer helse- og sosialarbeidere kan stilles ovenfor i møte med ungdom.

Publikasjonen bygger på fire større spørreundersøkelser blant ungdom, to norske, en svensk og en dansk, fra perioden 1995 til 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag