RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ingvild jensen/TV 2 Nettavisen

Vil ikke bli minister

Sist oppdatert:
Audun Lysbakken (SV) vil ikke bli statsråd i den rød-grønne regjeringen. Han vil heller ha andre erfaringer.

28-åringen fra Bergen ønsker ikke å bli oppslukt av det politiske livet. Etter fire år på Stortinget vil han ha en bredere erfaring. Derfor ga han partileder Kristin Halvorsen beskjed om at en statsrådpost var uaktuelt for hans vedkommende, skriver Bergens Tidende.

Lysbakken ble ikke gjenvalgt til Stortinget ved årets valg, men kan likevel komme inn hvis Ågot Valle får en statsrådpost og han tar hennes plass på tinget som hennes vararepresentant. Det er ikke usannsynlig at Valle får kulturministerjobben.

Det unge politiske talentet sier også at han ikke ønsker å sitte i en samarbeidsregjering der han hele tiden må gå på kompromiss med sine egne overbevisninger. Han har også blitt advart av egne partifeller om å havne i en slik situasjon.

- Jeg støtter regjeringsdannelsen fullt og helt. Den er utrolig viktig for SV. Men jeg mener det er viktig at ikke alle sentrale politikere i SV enten sitter i regjering eller på Stortinget. Partiet må styrkes både organisatorisk og politisk. Det ønsker jeg å bidra til. Jeg er veldig innstilt på å jobbe på grasrotnivå, sier Lysbakken til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere