RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke bli ny Høyre-leder

Sist oppdatert:
Utdanningsminister Kristin Clemet vil ikke bli ny leder i Høyre etter Jan Petersen. Dermed øker sjansen ytterligere for at Erna Solberg blir ny leder.

- Det er viktig at valgkomiteen får innspill fra det ganske land, slik at de kan fatte beslutninger der grasrota er med, sa leder i Oslo Unge Høyre, Nikolai Astrup til morgennyhetene på TV 2.

Ungdomspartiet ville ha en åpen lederdebatt, og lanserte utdanningsminister Kristin Clemet.

Kristin Clemet er kvinnen som fronter Høyres skolepolitikk i regjeringen. Hun er fra hovedstaden. Men har hun egentlig noen sjanse i kampen mot Erna Solberg?

- Erna Solberg selv har åpnet for å spille inn andre navn, og dette handler om at man bør ha en grundig partiprosess, og jeg tror det er alt for tidlig å konkludere, det er i hovedsak pressen som har konkludert med at Erna Solberg blir den nye lederen og ikke Høyres medlemmer, avsluttet Unge Høyre-lederen i Oslo.

- Hyggelig, men uaktuelt
Få timer senere er det imidlertid klart at Clemet ikke er kandidat. Hun sier til NTB at det er hyggelig å bli foreslått, men at hun ikke er kandidat.

- Det er nok ikke veldig sannsynlig at valgkomiteen kommer til å spørre meg. Og dersom jeg blir spurt, er svaret dessverre nei, sier Clemet.

Også Høyres byrådsleder i Oslo, Erling Lae sa til TV 2 at han mener det er klokt at valgkomiteen har flere alternativ. Også han støtter forslaget om Kristin Clemet som ny leder i Høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere