*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke bruke nytt bygg

Stortinget har brukt flere titalls millioner på å innrede et nytt bygg med møterom, men likevel ble budsjettforhandlingene i dag flyttet fra det nye komitéhuset tilbake til gamle lokaler.

10.11.04 23:47

Partene i budsjettforhandlingene tok i ettermiddag en pause i forhandlingene.

Forhandlingene spisser seg til, og de store stridsspørsmålene mellom regjeringen og Frp blir skatter og avgifter.

- Nå tar vi sikte på å starte opp igjen i morgen og da flytter vi forhandlingene over til Stortinget, sa finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner til TV 2 Nyhetene.

Dermed ble de splitter nye lokalene i Komiteenes Hus forlatt. Her har Stortinget leid lokaler og pusset opp med spesialinnredning for møter og forhandlinger.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er bare praktiske grunner til det, nybygget er bra, men nå som vi går inn i sluttspurten på forhandlingene, så har vi behov for å ha støttespillerne rundt oss, da er det mer praktisk å være her, sier Sanner (bildet).

Vi startet stoppeklokka noen meter unna der partene forhandlet i dag og fant ut at det lå 2 minutter og 15 sekunder fra de gamle rommene.

- Jeg ser ikke bort fra at vi kunne være der borte, men vi har ikke blitt så godt kjent med nybygget at vi har sett på alle kontorfasilitetene, sier Sanner.

Derfor ble det velkjente lokaler, ikke de nye påkostede som ble forhandlingslokaler.

- De er fine, og det kan godt tenkes at vi neste år tar hele prosessen der borte, sier Sanner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.